Kombinacija avokada in čokolade postaja vse bolj priljubljena! Če ju še niste poskusili v kateri od okusnih sladic, si privoščite dve za navdih – mi smo jih našli na straneh kulinaričnih blogerjev!
Čokoladni kolač z avokadom
Sestavine:
• 225 gramov pirine moke
• 1 zrel avokado
• 1 dl grozdnega soka
• 1 dl jabolčnega soka
• 125 gramov rjavega trsnega sladkorja
• 70 gramov kakava
• 2 žlici kokosove moke
• 2 žlici agavinega sirupa
• 1 žlička pecilnega praška (vinskega kamna)
• 1 žlička sode bikarbone
• 1 žlička jabolčnega kisa
• 1 žlička vaniljevega izvlečka
• pol žličke soli
• 50 gramov temne čokolade z vsebnostjo 81 % kakava za preliv
Priprava:
Olupimo avokado in ga v blenderju skupaj z grozdnim in jabolčnim sokom zelo fino zmeljemo. V večji posodi zmešamo vse suhe sestavine, dodamo kis, agavin sirup in avokadovo maso ter vse skupaj premešamo, da nastane gosta čokoladna masa. Z njo napolnimo namaščen model za šarkelj in pečemo v ogreti pečici 30 minut na 180 stopinjah. Ko je čokoladni kolač pečen (preverimo z zobotrebcem), ga vzamemo iz pečice in ga pustimo na rešetki, da se ohladi, nato pa ga zvrnemo na krožnik. V posodici nad paro stopimo 50 gramov temne čokolade z vsebnostjo 81 % kakava in jo prelijemo čez delno ohlajen kolač
Recept je prispeval Danilo – avtor bloga Easy recepti (www.easy-recepti.com),
ki je skozi pisanje bloga odkril tisto pravo ljubezen do hrane ter iskanja in preizkušanja novih receptov.
ČOKOLADNI SLADOLED IZ AVOKADA
Sestavine:
• 2 avokada
• 396 ml kokosovega mleka
• 4 žlice kakava
• ščepec soli
• 80 g medu
• nasekljani oreščki (lešniki)
• koščki temne čokolade
Priprava:
Sestavine damo v mešalnik in dobro premešamo. Na koncu dodamo sesekljane oreščke in čokolado. Dobljeno maso prenesemo v posodo in zamrznemo.
Recept je prispevala Mojca Perdih za spletno stran Malinca (www.malinca.si), kjer boste našli polno shrambo zdravja in preizkušenih receptov zdravih jedi.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?