V toplejših mesecih se marsikomu prileže ledena kava, ki jo z užitkom pije namesto klasične kave. Recept za to različico ledene kave je preprost, okusen in osvežujoč. Odlično se prileže za začetek dneva ali popoldansko okrepčilo.
S tem receptom se boste z ledeno kavo razvajali že v nekaj minutah. Za nameček pa imate vse potrebne sestavine verjetno že v svoji kuhinji.
Ne glede na to, ali izberete okusno hladno kavo ali kakovostno instantno kavo, bo ledena kava dobra. Hladno kuhana kava naj bi bila manj kisla in prijaznejša do vašega črevesja - vendar pa je potrebno nekaj priprave - do 12 ur vnaprej.
Da je pot do ledene kave hitrejša, je v tem receptu uporabljena instant kava. Namesto navadnega mleka smo izbrali mleko na rastlinski osnovi. Za ledeno kavo je odlična izbira ovseno mleko, ki je precej kremasto. Prav tako sta dobri izbiri tudi kokosovo ali mandljevo.
Recept za omamno ledeno kavo:
Sestavine:
- 1 žlička instant kave
- 100 ml prekuhane vode
- 1 žlička kokosovega sladkorja (lahko pa pijete tudi nesladkano)
- Nekaj kapljic vanilijevega ekstrakta (po okusu)
- 200 ml kokosovega mleka
- Nekaj kock ledu
Postopek priprave:
Prekuhano vodo zmešajte z 1 žlico instant kave, 1 žličko kokosovega sladkorja in nekaj kapljic vanilijegega ekstrakta. Pustite v hladilniku približno 10 minut, da se ohladi. Nato kavo prelijte po ledu ter dodajte kokosovo mleko (oziroma mleko po vaši izbiri). Kavo lahko dekorirate tudi s smetano oziroma po svoji želji.
Uživajte v napitku!
Morda vas bo zanimalo tudi:
Igralka Katarina Čas in voditelj Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha, katerega namen je, da spoznavamo sijajne zgodbe ljudi, ki nas navdihujejo, pogovarjata o uspehih v filmski industriji, o srečanju z Leonardom DiCapriem in o igralkinem nesojenem prizoru z DiCapriem, zaradi katerega je skoraj zavrnila vlogo.
Podkastu lahko prisluhnete tukaj:
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?