Pizza je vsestranska jed, ki se prileže ob različnih priložnostih. Ob toplejših dnevih pride v poštev lahkotnejša varianta, ki se imenuje pizza iz brokolijevega "testa".
Ta slastna domače pripravljena pizza je lahko odlična za kosilo ali pa malico. Brez skrbi si jo lahko privoščijo tudi ljudje, ki hujšajo in tisti, ki se izogibajo glutena.
Pa pojdimo k receptu:
Testo za pizzo:
- 70 g nastrganega sira
- 4 manjši brokolijeve glave (samo cvetovi)
- 3 jajca
- Sol
- Soper
Nadev za pizzo:
- Paradižnikova mezga
- Origano
- Sir
- Rukola
- Na kose narezan paradižnik
- Opomba: Sestavine so lahko povsem po vaši izbiri
Priprava:
Skuhajte brokolijeve cvetove in nato odrežite stebla, ter jih nato zmiksajte v kompaktno zmes. Primešajte preostale sestavine za »testo pizze« in dobro premešajte.
Dobljeno zmes razporedite po pekaču, ki ste ga prej zaščitili s peko papirjem ali s čim podobnim. Pecite 10 minut v pečici, ki je predhodno segreta na 200 stopinj celzija.
Nato testo dajte iz pečice ter premažite s paradižnikovo omako ter dodajte sestavine po vaši izbiri (origano, sir, feto, olive, paradižnik, ljubitelji mesa lahko dodate pršut, šunko oziroma kar vam je všeč in imate pri roki).
Po vaši izbiri obloženo pizzo potem dajte nazaj v pečico še za približno 5-10 minut. Pečeno pizzo razrežite na kose in jo še vročo postrezite.
Obilo užitka in dober tek!
Morda vas bo zanimalo tudi:
Blaž Švab in Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha pogovarjata o tem, da imamo kot družba veliko težav z izražanjem čustev, o fenomenu Noč Modrijanov in ohranjanju skromnosti.
Pogovoru prisluhnite tukaj:
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?