Lahko si jo pripravite že zjutraj
Za 4 osebe potrebujete
- 300 g piščančje šunke
- 5 rumenih paradižnikov
- 2 čebuli
- 1 kislo kumarico
- 5 vejic peteršilja
- 100 ml zeliščnega kisa
- sol, poper
- 5 žlic olja
Priprava
Salamo zrežite na ozke trakove. Paradižnike prepolovite, odstranite stržen in nekaj četrtin prihranite za konec. Preostali paradižnik zrežite na kocke. Na kocke zrežite tudi olupljeno čebulo. Kislo kumarico zrežite na rezine. Peteršilj sesekljajte in vse skupaj premešajte.
Solato začinite s kisom, soljo, poprom in oljem ter jo za približno 1 uro postavite v hladilnik.
Preden jo boste postregli, jo še enkrat premešajte in morebiti porazdelite po kozarčkih. Obložite s preostalimi paradižniki in solato po želji še okrasite.
Čas priprave: približno 25 minut + hlajenje 1 ura.
Na osebo: približno 360 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 13 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija