Kanček rujnega samo za okus.
Za 20 kock potrebujete:
- 1200 g mletih lešnikov
- 100 g čokolade
- 100 g sladkorja v prahu
- 50 g masla
- 30 ml ruma
- 50 g mletih bebi piškotov
- 100 g mandljevih lističev
1 Lešnike popražite v teflonski ponvi in počakajte, da se ohladijo. Čokolado drobno nastrgajte. Sladkor presejte v skledo kuhinjskega robota. Dodajte koščke masla in ga penasto stepite. Nato primešajte še lešnike, čokolado in rum ter zgnetite testo. Če je treba, ga zgostite z mletimi bebi piškoti.
2 Iz testa oblikujte dva zvitka in ju zrežite na paličice (3 x 3 cm premera). Položite ju na pladenj in za 1 uro postavite v zamrzovalnik.
3 Mandljeve lističe malce zdrobite z valjarjem. Ohlajeno mešanico zrežite na kocke in jih povaljajte v mandljih.
Recept je bil objavljen v reviji Piškoti, v kateri najdete recepte za naj 67 prazničnih piškotov. Revija je na voljo na prodajnih mestih po celi Sloveniji!