Vegetarijanska hitra jed
Za 4 osebe potrebujete
- 400 ml zelenjavne juhe
- 10 g suhih jurčkov
- 200 g svežih jurčkov
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 500 g širokih rezancev
- sol
- 2 žlici oljčnega olja
- poper
- 3 žlice kisle smetane
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
Priprava
Juho segrejte in v njej za 20 minut namočite suhe jurčke. Očistite sveže jurčke in jih zrežite na rezine. Olupite čebulo in česen ter ju drobno sesekljajte.
Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Med tem na vročem olju dobro popecite sveže jurčke. Dodajte še čebulo in česen, ju malce popecite in vse skupaj začinite s soljo in poprom. Dodajte še suhe jurčke skupaj s tekočino vse skupaj zavrite in pustite, da gobe lahno vrejo približno 3 minute. Nato primešajte še kislo smetano (ali pa crème fraiche) in peteršilj. Testenine odcedite in jih postrezite z gobovo omako.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 550 kcal, beljakovine: 19 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 88 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe