Kombinacija čokolade in pomaranče je fenomenalna.
Sestavine:
Osnova:
- 200 g mandljev
- 200 g datljev
- 50 g kakava v prahu
- 1 dl vode
- pomarančna lupinica ali aroma
- sol
- aroma ruma (po želji)
Čokolada:
- 100 g kokosovih kosmičev
- 6 jušnih žlic stopljenega kokosovega olja
- 6 jušnih žlic agavinega sirupa
- 50 g kakava v prahu
- 1 čajna žlička vanilje v prahu
Priprava:
Za osnovo mandlje in datlje dobro premešamo v mešalniku. Dodamo kakav, vodo, pomarančno lupinico, sol in po želji še aromo ruma. Ponovno premešamo in razporedimo v pravokotno obliko v višini enega prsta. Postavimo v hladilnik in pripravimo čokolado.
Čokoladni del pripravimo tako, da sprva v mešalniku vsaj kakšno minuto mešamo kokosove kosmiče. Dobiti želimo čim bolj fino moko. Dodamo stopljeno kokosovo olje, kakav v prahu, agavo in vaniljo. Dobro premešamo in prelijemo čez osnovo.
Pustimo v hladilniku, da se strdi (najbolje čez noč), narežemo na kocke in postrežemo.
Recept je prispeval Sašo Šketa - avtor strani Presno.si. Recept je bil objavljen v reviji Lisa.
Preberite: Če se vam najavijo obiski, je presna torta narejena v pol ure
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem