Morska hrana je dobra za zdravje...
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g špagetov
- sol
- 4 žlice olivnega olja
- 2 čebuli
- 4 stroke česna
- 600 g školjk
- 200 ml suhega belega vina
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 500 g olupljenih kozic
- pest peteršilja
Priprava:
1 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju jih odcedite. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte, olupljen česen pa zrežite na rezine.
2 V večji kozici segrejte olivno olje in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte očiščene školjke in vino.
3 Vse skupaj naj na nizki temperaturi lahno vre nekaj minut. Občasno premešajte. Po 5 minutah naj bi se školjke odprle, neodprte pa pozneje zavrzite.
4 Ko se pokuha vino, dodajte polovičke paradižnikov in kozice in sestavine segrevajte še 3 minute. Na koncu primešajte odcejene testenine in jed potresite s sesekljanim peteršiljem.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa