Vsi imamo radi testenine, tokrat malo drugače
Za 4 osebe potrebujete
- 50 g orehovih jedrc
- 50 g parmezana
- 5 žlic drobtin (brez skorje)
- sol, poper
- 5 žlic oljčnega olja
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 4 vejice gladkega peteršilja
- 400 g špagetov
- 8 žlic smetane
Priprava
Orehe grobo sesekljajte. Sir nastrgajte. Z vilicami zmešajte orehe, parmezan in drobtine ter mešanico začinite s soljo in poprom. Primešajte 3 žlice olja. Paradižnike oplaknite. Enako storite s peteršiljem, potrgajte lističe in jih sesekljajte.
Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Medtem v ponvi segrejte 2 žlici olja in na njem 3 do 4 minute dušite češnjeve paradižnike, nato pa jih vzemite iz ponve.
V ponev zlijte približno 6 žlic vode od kuhanja testenin in smetano. Začinite s soljo in poprom. Špagete odcedite in jih primešajte. Dodajte še paradižnike in špagete ter vse skupaj potresite z mešanico orehov in sira.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 720 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 81 g.