Zanimiva in priljubljena španska jed ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 500 g v oblicah kuhanega krompirja
- 4 žlice olivnega olja
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 200 g češnjevih paradižnikov
- sol, sveže mleti črni poper
- 4 jajca
- 150 g mocarele
Priprava:
1 Kuhan krompir olupite in ga zrežite na rezine. V ponvi segrejte olje in na njem zlato popecite krompir. Stresite ga v pekač, dodajte obročke čebule, rezine česna in prepolovljene paradižnike. Previdno premešajte in začinite s soljo in poprom.
2 Razžvrkljajte jajca in jih začinite s soljo in poprom. Prelijte po krompirju in vse skupaj 5 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po krompirju nato potresite mocarelo in vse skupaj pecite še 6 minut. Tortiljo zrežite na trikotnike in jo postrezite vročo ali hladno.