Lisičke za prav sijajno aromo
Za 4 osebe potrebujete
- 250 g lisičk
- 2 žlici masla
- sol, poper
- 200 g špinače
- 1 strok česna
- 2 mladi čebuli
- 100 g paradižnikov
- 1 ½ osnovnega testa za pice
- 120 g trdega sira (rezine)
Priprava
Gobe očistite in jih približno 5 minut dušite na maslu. Začinite. Špinačo blanširajte. Česen olupite in zrežite na kocke. Mlado čebulo zrežite na obročke in oboje stresite h gobam. Paradižnike sesekljajte in jih dodajte lisičkam. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Testo razdelite na 4 dele in jih razvaljajte v kroge. Obložite z nadevom in sirom, prepognite in zatisnite robove. Pice pecite v pečici približno 25 minut.
Čas priprave: približno 65 minut.
Na osebo: približno 870 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 109 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe