Slastna omleta z gobicami, špinačo in mocarelo ki si jo lahko pripravita za krepak zajtrk ali poopldansko malico
Za 4 osebe potrebujete
- 400 g rjavih šampinjonov
- 200 g mlade špinače
- 8 jajc
- 8 žlic mleka
- sol
- poper
- nastrgan muškatni orešček
- 2 žlici olja
- 150 g mocarele
Priprava
Gobe odrgnite z vlažno krpo, jih očistite in prepolovite ali pa zrežite na četrtine. Špinačo oplaknite, jo preberite in odcedite. V skledi razžvrkljajte jajca in mleko. Mešanico krepko začinite s soljo, poprom in muškatom.
V večji teflonski ponvi segrejte olje. Na njem med mešanjem približno 4 minute pecite gobe. Nato dodajte špinačo in jo malce podušite. Enakomerno prelijte z jajčnim mlekom in vse skupaj na nizki temperaturi pustite zgoščevati 7 do 8 minut.
Mocarelo odcedite, jo zrežite na majhne koščke in jo 2 minuti pred koncem peke porazdelite po omleti in počakajte, da se stopi. Omleto po želji okrasite z zelišči in jo zrežite na kose.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 2 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem