Odličen špinačni recept za vegetarijance.
Za 4 osebe potrebujete
- 600 g špinače
- so, poper
- 3 stroke česna
- 250 g skute
- 100 g naribanega parmezana
- 2 jajci
- po potrebi malo drobtin
- 40 g masla
- 1 žličko naribane lupinice neškropljene limone
- 2 mladi čebuli
- 1 pest krebuljice
Priprava
Očistite špinačo in jo približno 3 minute blanširajte v slani vodi. Nato jo oblijte s hladno vodo, jo ožemite in dobro sesekljajte. Olupite 1 strok česna in ga drobno sesekljajte. Primešajte mu skuto, 50 g parmezana, jajci in špinačo. Če je masa preredka, jo zgostite z drobtinami. Začinite jo še s soljo, poprom in limonino lupinico. S pomočjo dveh žličko oblikujte cmočke in jih približno 10 minut kuhajte v lahno kipeči vodi.
Očistite mlado čebulo in jo zrežite na obročke. Očistite tudi krebuljico in jo sesekljajte. Preostal česen olupite in ga iztisnite ter ga skupaj z mlado čebulo 1 do 2 minuti dušite na maslu. Primešajte še krebuljico in cmočke ter jed postrezite. Potresite še s parmezanom.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 24 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 5 g.
Preveri še recept za hitro špinačno pico.