Špinačni kaneloni

2. 8. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Špinačni kaneloni (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Popečeni s kremno bešamelno omako – preprosto slastno!

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 stroka česna
  • 2 majhni stebli pora
  • 200 g listne špinače
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 800 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • sol, poper
  • 25 g masla
  • 30 g moke
  • 500 ml mleka
  • 50 g naribanega parmezana
  • 250 g rikote
  • 12 kanelonov (brez kuhanja)
  • 125 g mocarele

Priprava

Česen olupite in ga sesekljajte. Očistite zelenjavo. Por zrežite na obročke. Polovico česna stekleno popražite na 2 žlicah olja. Dodajte paradižnike. Začinite s soljo in poprom ter omako pustite lahno vreti približno 10 minut.

Segrejte maslo in na njem zarumenite moko. Med mešanjem prilijte še mleko, vse skupaj kuhajte približno 5 minut in nato primešajte še parmezan. Omako začinite. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Posnetek ženske, ki pere avtomobil, postal hit na spletu. Razlog? Upravičen (VIDEO)

Preostanek česna popražite na 2 žlicah vročega olja in nato na njem približno 5 minut dušite še por. Primešajte še špinačo in zelenjavo začinite s soljo in poprom. Vse skupaj stresite v cedilo, zelenjavo malce stisnite skozi in jo nato sesekljajte. Primešajte ji rikoto. Zmes denite v vrečko za zamrzovanje. Odrežite vogalček in nadevajte kanelone. Razvrstite jih v naoljen model za narastke in jih prelijte s paradižnikovo in bešamelno omako. Mocarelo odcedite in jo narežite na rezine. Položite na kanelone, ki jih nato pecite 35 do 40 minut, da se lepo zapečejo.

Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.

Na osebo: približno 660 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 33 g, ogljikovi hidrati: 54 g.