Popečeni s kremno bešamelno omako – preprosto slastno!
Za 4 osebe potrebujete
- 2 stroka česna
- 2 majhni stebli pora
- 200 g listne špinače
- 4 žlice oljčnega olja
- 800 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- sol, poper
- 25 g masla
- 30 g moke
- 500 ml mleka
- 50 g naribanega parmezana
- 250 g rikote
- 12 kanelonov (brez kuhanja)
- 125 g mocarele
Priprava
Česen olupite in ga sesekljajte. Očistite zelenjavo. Por zrežite na obročke. Polovico česna stekleno popražite na 2 žlicah olja. Dodajte paradižnike. Začinite s soljo in poprom ter omako pustite lahno vreti približno 10 minut.
Segrejte maslo in na njem zarumenite moko. Med mešanjem prilijte še mleko, vse skupaj kuhajte približno 5 minut in nato primešajte še parmezan. Omako začinite. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).
Preostanek česna popražite na 2 žlicah vročega olja in nato na njem približno 5 minut dušite še por. Primešajte še špinačo in zelenjavo začinite s soljo in poprom. Vse skupaj stresite v cedilo, zelenjavo malce stisnite skozi in jo nato sesekljajte. Primešajte ji rikoto. Zmes denite v vrečko za zamrzovanje. Odrežite vogalček in nadevajte kanelone. Razvrstite jih v naoljen model za narastke in jih prelijte s paradižnikovo in bešamelno omako. Mocarelo odcedite in jo narežite na rezine. Položite na kanelone, ki jih nato pecite 35 do 40 minut, da se lepo zapečejo.
Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.
Na osebo: približno 660 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 33 g, ogljikovi hidrati: 54 g.
Novo na Metroplay: "Ljudje v življenju potrebujemo več mehkobe" | Tereza Poljanič