Listnato testo, špinača in piščanec - sestavine okusnega kiša!
Za 12 kosov potrebujete:
- 300 g listnatega testa
- 30 g olivnega olja
- 1 majhno čebulo
- 200 g sveže špinače
- sol
- 300 ml mleka
- 3 jajca
- 2 stroka česna
- 200 g majoneze
- 300 g kuhanega (ali pečenega)
- iščančjega mesa
- 200 g nastrganega sira
Priprava:
1 Testo razgrnite in z njim obložite lahno namaščen model za pite. S prsti ga zatisnite ob dno in robove. Ven segajoče testo odrežite.
2 V ponvi segrejte olje in na njem popražite sesekljano čebulo. Dodajte liste oprane špinače in sol ter špinačo dušite 1 do 2 minuti.
3 Mešanico dajte v skledo in primešajte mleko, jajca, strt česen sol in majonezo ter vse skupaj dobro premešajte. Nato dodajte sesekljano meso. Po testu potresite sir in ga prelijte s pripravljeno mešanico. Kiš 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Foto: Profimedia