Jed, ki vas bo zagotovo navdušila - tudi z videzom!
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 300 g moke
- sol
- 170 g masla
- 1 jajce
- 1 rumenjak
Za nadev:
- 4 velike čebule
- olivno olje
- sol
- 4 korenčke
- 1 jajčevec
- 2 bučki
- 1 veliko korenino peteršilja
- 2 rdeči papriki
- maslo za model
- 350 g kisle smetane
- 2 jajci
- mleti barviti poper
Priprava:
1 Moko presejte v skledo. Dodajte ščepec soli, koščke masla, jajce in rumenjak. Zgnetite mehko in voljno testo, ga zavijte v folijo za živila in ga za 30 minut postavite v hladilnik. Čebule olupite in jih zrežite na kolesca. V ponvi segrejte olje in na njem stekleno popražite čebulo. Nato jo solite in počakajte, da se ohladi.
2 Oplaknite korenje, jajčevec, korenino peteršilja in bučke ter z lupilnikom zelenjave vse skupaj zrežite na tanke rezine. Očistite papriki in ju zrežite na kose. Zelenjavo na hitro popecite na olivnem olju in jo pustite, da se ohladi.
3 Namastite model in ga obložite s testom. Oblikujte 3 cm visok rob. Dno in stranice testa večkrat prebodite z vilicami. Kisli smetani primešajte jajci, sol in poper. Polovico mešanice razporedite po testu ter po njej enakomerno razporedite pol čebule.
4 Na koncu v spirali razporedite zelenjavo. Začinite na sredini. Prelijte s smetanovo mešanico in kiš 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?