Spiralni kiš z zelenjavo

20. 6. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Spiralni kiš z zelenjavo (foto: Profimedia)
Profimedia

Jed, ki vas bo zagotovo navdušila - tudi z videzom!

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 300 g moke
  • sol
  • 170 g masla
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak

Za nadev:

  • 4 velike čebule
  • olivno olje
  • sol
  • 4 korenčke 
  • 1 jajčevec
  • 2 bučki
  • 1 veliko korenino peteršilja
  • 2 rdeči papriki
  • maslo za model
  • 350 g kisle smetane
  • 2 jajci
  • mleti barviti poper

Priprava:

1 Moko presejte v skledo. Dodajte ščepec soli, koščke masla, jajce in rumenjak. Zgnetite mehko in voljno testo, ga zavijte v folijo za živila in ga za 30 minut postavite v hladilnik. Čebule olupite in jih zrežite na kolesca. V ponvi segrejte olje in na njem stekleno popražite čebulo. Nato jo solite in počakajte, da se ohladi.

2 Oplaknite korenje, jajčevec, korenino peteršilja in bučke ter z lupilnikom zelenjave vse skupaj zrežite na tanke rezine. Očistite papriki in ju zrežite na kose. Zelenjavo na hitro popecite na olivnem olju in jo pustite, da se ohladi.

Izšel najdražji Netflixov film doslej: kritiki neusmiljeni, gledalci razočarani

3 Namastite model in ga obložite s testom. Oblikujte 3 cm visok rob. Dno in stranice testa večkrat prebodite z vilicami. Kisli smetani primešajte jajci, sol in poper. Polovico mešanice razporedite po testu ter po njej enakomerno razporedite pol čebule.

4 Na koncu v spirali razporedite zelenjavo. Začinite na sredini. Prelijte s smetanovo mešanico in kiš 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl