Spiralni kiš z zelenjavo

20. 6. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Spiralni kiš z zelenjavo (foto: Profimedia)
Profimedia

Jed, ki vas bo zagotovo navdušila - tudi z videzom!

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 300 g moke
  • sol
  • 170 g masla
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak

Za nadev:

  • 4 velike čebule
  • olivno olje
  • sol
  • 4 korenčke 
  • 1 jajčevec
  • 2 bučki
  • 1 veliko korenino peteršilja
  • 2 rdeči papriki
  • maslo za model
  • 350 g kisle smetane
  • 2 jajci
  • mleti barviti poper

Priprava:

1 Moko presejte v skledo. Dodajte ščepec soli, koščke masla, jajce in rumenjak. Zgnetite mehko in voljno testo, ga zavijte v folijo za živila in ga za 30 minut postavite v hladilnik. Čebule olupite in jih zrežite na kolesca. V ponvi segrejte olje in na njem stekleno popražite čebulo. Nato jo solite in počakajte, da se ohladi.

2 Oplaknite korenje, jajčevec, korenino peteršilja in bučke ter z lupilnikom zelenjave vse skupaj zrežite na tanke rezine. Očistite papriki in ju zrežite na kose. Zelenjavo na hitro popecite na olivnem olju in jo pustite, da se ohladi.

3 Namastite model in ga obložite s testom. Oblikujte 3 cm visok rob. Dno in stranice testa večkrat prebodite z vilicami. Kisli smetani primešajte jajci, sol in poper. Polovico mešanice razporedite po testu ter po njej enakomerno razporedite pol čebule.

4 Na koncu v spirali razporedite zelenjavo. Začinite na sredini. Prelijte s smetanovo mešanico in kiš 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?