Pomlad na vašem krožniku.
Za 4 osebe potrebujete
- 50 g steklenih rezancev
- 200 g korenja
- 250 g sladkornega graha
- 150 g kitajskega zelja
- 2 mladi čebuli
- 1 l olja
- 8 žlic sojine omake
- 1 kozarček mangovega čatnija z ingverjem (227 g)
- 1 zavitek zamrznjenega testa za spomladanske zvitke
Priprava
Testenine pripravite po navodilu z embalaže, jih odcedite in s škarjami narežite. Pripravite zelenjavo in jo sesekljajte. Na 2 žlicah olja jo pražite 2 minuti. Primešajte rezance in nadev začinite s 4 žlicami sojine omake in malo čatnija.
Testo odtalite in liste položite drugega poleg drugega. V spodnji levi kot vsakega lista položite od 1 do 2 žlici nadeva in ob konici pustite 4 cm prostora. Robove premažite z vodo. Konico prepognite čez nadev. Vogale z obeh strani prepognite proti sredini in testo tesno zvijte.
V loncu segrejte olje in v njem po porcijah cvrite približno 6 minut. Zvitke odcedite na papirnati brisači in jih postrezite s preostalim čatnijem in sojino omako.
Čas priprave: približno 1 ura.
Na osebo: približno 710 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 17 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?