Srčki brez peke

16. 12. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Srčki brez peke (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Vas zanima, kako narediti okusne piškote, ki vam jih ni treba še peči? Ponujamo vam recept!

Za 20 kosov potrebujete:

  •  240 g bebi piškotov
  • 200 g orehov
  • 100 g drobno sesekljanih suhih sliv
  • 50 ml ruma
  • 150 g masla
  • 200–250 g slivove marmelade
  • 100 g sladkorja v prahu

Za kremo:

  •  200 g masla
  • 300 ml slajenega kondenziranega mleka

Za okrasitev:

  •  100 g čokolade

1 Bebi piškote in orehe drobno zmeljite. Slivam dodajte rum in jih dobro namočite. Maslo pustite počivati na sobni temperaturi.

2 Zmešajte mlete piškote, orehe in slivovo marmelado ter odcejene slive. Dodajte zmehčano maslo in sladkor v prahu ter vse skupaj dobro zmešajte. Maso za najmanj 2 uri postavite v hladilnik.

3 Maso znova pregnetite. Delovno površino potresite s sladkorjem v prahu in testo razvaljajte 3 mm debelo. Izrežite srčke in jih položite na pladnje. Nato jih postavite v zamrzovalnik, da se strdijo.

4 Zmehčano maslo penasto stepite in mu počasi dodajte še kondenzirano mleko. Srčke premažite s kremo in zlepite po dva skupaj. Čokolado stopite v kozici in z njo premažite srčke. Okrasite jih s sladkornimi perlicami. 

Recept je bil objavljen v reviji Piškoti, v kateri najdete recepte za 67 slastnih naj prazničnih piškotov. Revija vas čaka na prodajnih mestih po celi Sloveniji!

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem