Vas zanima, kako narediti okusne piškote, ki vam jih ni treba še peči? Ponujamo vam recept!
Za 20 kosov potrebujete:
- 240 g bebi piškotov
- 200 g orehov
- 100 g drobno sesekljanih suhih sliv
- 50 ml ruma
- 150 g masla
- 200–250 g slivove marmelade
- 100 g sladkorja v prahu
Za kremo:
- 200 g masla
- 300 ml slajenega kondenziranega mleka
Za okrasitev:
- 100 g čokolade
1 Bebi piškote in orehe drobno zmeljite. Slivam dodajte rum in jih dobro namočite. Maslo pustite počivati na sobni temperaturi.
2 Zmešajte mlete piškote, orehe in slivovo marmelado ter odcejene slive. Dodajte zmehčano maslo in sladkor v prahu ter vse skupaj dobro zmešajte. Maso za najmanj 2 uri postavite v hladilnik.
3 Maso znova pregnetite. Delovno površino potresite s sladkorjem v prahu in testo razvaljajte 3 mm debelo. Izrežite srčke in jih položite na pladnje. Nato jih postavite v zamrzovalnik, da se strdijo.
4 Zmehčano maslo penasto stepite in mu počasi dodajte še kondenzirano mleko. Srčke premažite s kremo in zlepite po dva skupaj. Čokolado stopite v kozici in z njo premažite srčke. Okrasite jih s sladkornimi perlicami.
Recept je bil objavljen v reviji Piškoti, v kateri najdete recepte za 67 slastnih naj prazničnih piškotov. Revija vas čaka na prodajnih mestih po celi Sloveniji!
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem