In s cvetačo, pečenicami, zelišči ter sirom.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 cvetačo
- sol in poper
- 330 g kruhovih njokov (gotov izdelek)
- 200 g pečenic
- 200 g smetane
- 1 žlico sladke mlete paprike
- 2 žlici mešanih zelišč
- 150 g nastrganega sira
Priprava:
1. Pečico segrejte na 225 stopinj (ventilatorsko na 205 stopinj). Očistite cvetačo, jo razdelite na majhne brstiče in jo približno 8 minut kuhajte v vreli slani vodi. Če je potrebno, kruhove njoke skuhajte po navodilih z embalaže.
2. Klobaso iztisnite iz črev in jo zrežite na koščke. Smetano zmešajte z mleto papriko, soljo in poprom ter jo zlijte v model za narastke.
3. Njoke in cvetačo odcedite in jih skupaj s klobaso razporedite po modlu. Potresite z zelišči in sirom. Narastek na spodnjem nivoju pečice pecite približno 20 minut, po želji pa ga po koncu peke še okrasite.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 620 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 48 g, ogljikovi hidrati: 20 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem