Zraven pa še pikantna omaka iz dijonske gorčice
Za 4 osebe potrebujete
- 2 večja korenja
- 1 pastinak
- 2 stebli belušne zelene
- 1 rdeč čili
- 2 šalotki
- 30 g ingverja
- 4 žlice repičnega olja
- približno 150 ml juhe
- 4 goveje steake (po 160 g)
- sol, poper
- ščepec karija
- 1–2 žlici dijonske gorčice
- 150 g smetane
- 3 žlice sesekljanega peteršilja
Priprava
Očistite zelenjavo in jo zrežite na približno 0,5 cm debele rezine. Čili po dolgem razprite, ga očistite in zrežite na tanke obročke. Olupite šalotki in ingver ter oboje drobno sesekljajte.
Nato ju stekleno popražite na 2 žlicah olja. Dodajte zelenjavo, zalijte z juho in zelenjavo kuhajte približno 15 minut.
Pečico segrejte na 120 stopinj (ventilatorsko na 100 stopinj). Steake oplaknite, jih osušite in 2–3 minute z vsake strani dobro popecite. Meso začinite s soljo in poprom, ga potresite s čilijevimi obročki in ga za 10 minut postavite v pečico.
Zelenjavo začinite s soljo, poprom in karijem, jo vzemite iz ponve in postavite na toplo. V ponvi nato vkuhajte gorčico in smetano ter omako začinite. Dodajte zelenjavi in vse skupaj potresite s peteršiljem. Na zelenjavo položite še steake. Po želji zraven postrezite čips topinamburja (gomolj nastrgajte na tanke rezine, jih ocvrite in odcedite na papirnati brisači).
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 460 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 6 g.