Kako Turki pripravijo stročji fižol? Imamo točen recept za jed, ki je navdušila svet

20. 9. 2024
Deli
Kako Turki pripravijo stročji fižol? Imamo točen recept za jed, ki je navdušila svet (foto: Profimedia)
Profimedia

Turki stročji fižol pripravijo na edinstven način, recept za pripravo pa je v hipu postal prava uspešnica na spletu.

Stročji fižol nudi nešteto prednosti za zdravje: vsebuje veliko beljakovin, vitaminov, folne kisline, kalcija, železa, niacina in še bi lahko naštevali. Naše babice so pravile, da ni dela telesa, ki ga stročji fižol ne bi spravil k boljšemu delovanju.

Kako pa pripraviti stročji fižol tako, da bo maksimalno okusen? Pomagajte si s tem turškim receptom, ki ga obožujejo mnogi.

Ne spreglejte:

Potrebujete:

  • 500 g svežega in očiščenega stročjega fižola
  • 65 ml domačega oljčnega olja
  • 2 paradižnika
  • 1 čebulo
  • 1-2 stroka česna
  • Sok 1 limone
  • 1 čajno žličko paradižnikovega koncentrata
  • 1 čajno žličko sladkorja
  • sol, poper, svež peteršilj po okusu
stročji fižol
Profimedia

Priprava:

  1. Na nekaj kapljicah olja popražite čebulo, nato pa ji dodajte še paradižnikov koncentrat in nasekljan sveži paradižnik.
  2. Mešanici nato dodajte še stročji fižol, limonin sok, sladkor, sol in poper. Pokrijte posodo in pustite, da se na nizkem ognju duši približno pol ure.
  3. Proti koncu kuhanja dodajte jedi dodajte še svež česen in nasekljan peteršilj.
  4. Vse skupaj dobro pomešajte in jed postrezite še toplo.

Tako pripravljen stročji fižol se odlično obnese kot priloga, privoščite pa si ga lahko tudi kot slasten in zdrav prigrizek.

Vir: stil.kurir.rs

Ste vedeli, da se je Lily Collins nekoč borila z motnjami hranjenja?

Preberite več na Sensa.si

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?