Ljubitelji fig in datljev bodo navdušeni!
Za 12 kosov potrebujete:
- 120 g lešnikov
- 120 g mandljev
- 100 g suhih fig
- 150 g datljev
- lupinico 1 bio pomaranče
- 60 g moke
- 40 g kakava
- 1 žlico mletega cimeta
- 1/4 žličke mletega kardamoma
- 1/4 žličke nastrganega muškatnega oreščka
- 1/4 žličke mletih klinčkov
- 70 g masla + maslo za papir za peko
- 60 g sladkorja
- 100 g medu
- 2 jajci
Priprava:
1 Lešnike in mandlje popražite v teflonski ponvi. Ko se ohladijo, jih dobro sesekljajte. Datlje in fige zrežite na koščke in jim primešajte lešnike, mandlje in nastrgano pomarančno lupinico.
2 Moko in kakav presejte v skledo in primešajte začimbe. Stopljenemu maslu primešajte sladkor in med ter pustite lahno vreti, dokler se ne zgosti. Kozico odstavite, počakajte, da se mešanica malce ohladi, nato pa vmešajte jajci. Tekočo mešanico zmešajte s suho. Na koncu dodajte mešanico oreščkov, fig in datljev.
3 Testo dajte v namaščen pekač (25 x 25 cm) in ga približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Testo po peki prevrnite iz modla in ga pustite počivati do naslednjega dne. Nato ga zrežite na rezine.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa