Brusnice in skuta ... Kombinacija, ki očara.
Za 12 kosov potrebujete:
- 70 g moke
- 150 g pšeničnega zdroba
- 220 g drobno mletega sladkorja
- 1 zavitek pecilnega praška
- 6 večjih sočnih jabolk
- 350 g pretlačene skute
- 3 jajca
- 1 vaniljev sladkor
- 150 ml mleka
- 50 g suhih brusnic
- 1 žlico cimeta
- 150 g masla
Priprava:
1 Model za torte obložite s papirjem za peko. Moko, zdrob in pecilni prašek presejte in polovico mešanice enakomerno potresite po dnu modla.
2 Olupljena in očiščena jabolka zrežite na tanke rezine. Skuti primešajte jajca, vaniljev sladkor in na koncu še mleko.
3 Jabolka položite na mokasto mešanico v modlu, jih potresite z brusnicami in cimetom ter po njih nato razporedite skutno mešanico. Po njej potresite mokasto mešanico in po njej razporedite koščke masla. 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite mlačno.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem