Dobro obložite pekač, da omaka ne uide
Za 4 osebe potrebujete
- 200 g kuhanega riža (katerokoli sorto, razen jasminovega in okroglozrnatega)
- 600 g svinjskega fileja (rezine)
- 8 zvezdastih janežev
- 4 cimetove paličice
- 200 g svežih gob šitake
- 2 žlici naribane lupinice neškropljene pomaranče
- 100 ml omake ostrig
- 2 žlici hoisin ali sojine omake
- 120 ml riževega vina
- sveže lističe bazilike (najboljše tajske)
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj. Pripravite si 4 liste (približno 20 x 30 cm) papirja za peko. Po njih razporedite kuhan riž, meso, zvezdast janež, cimet, gobe in pomarančno lupinico. Posebej zmešajte omako ostrig, hoisin ali sojino omako in riževo vino. S pripravljeno mešanico nakapajte vsebino paketkov, jih prepognite in zaprite.
Pecite jih približno 20–25 minut. Previdno odprite, potresite z baziliko in postrezite.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo približno 560 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 45 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe