Mmm, kako lepo diši!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g svinjske ribice
- sol, sveže mleti črni poper
- olje
- 10 rezin slanine
- 2–3 vejice timijana
- žajbljeve lističe
- 2–3 vejice origana
- 2 korenčka
- 250 g stročjega fižola
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 2 mladi čebuli
Priprava:
1 Očistite meso in ga začinite s soljo in poprom. V ponvi segrejte olje in na njem z vseh strani rjavo popecite meso.
2 Rezine slanine zložite tako, da se bodo lahno prekrivale, in nanje položite pečeno meso. Potresite ga s timijanom, žajbljem in origanom. Previdno ga zavijte v slanino in zvitek povežite s kuhinjskim sukancem.
3 Zvitke položite v pekač in prilijte malo vode. Nato ga približno 12 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj.
4 Olupite korenje in ga zrežite na paličice. Očistite fižol in ga 1 do 2 minuti blanširajte v vreli vodi. V ponvi na olju popražite sesekljano čebulo, česen in mlado čebulo. Dodajte korenje in odcejen fižol in vse skupaj malo podušite. Začinite s soljo in poprom. Zvitek zrežite na rezine in ga postrezite z zelenjavo.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa