Svinjska ribica z zelišči in slanino

1. 4. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Svinjska ribica z zelišči in slanino (foto: Profimedia)
Profimedia

Mmm, kako lepo diši!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g svinjske ribice
  • sol, sveže mleti črni poper
  • olje
  • 10 rezin slanine
  • 2–3 vejice timijana
  • žajbljeve lističe
  • 2–3 vejice origana
  • 2 korenčka
  • 250 g stročjega fižola
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 2 mladi čebuli

Priprava:

1 Očistite meso in ga začinite s soljo in poprom. V ponvi segrejte olje in na njem z vseh strani rjavo popecite meso.



2 Rezine slanine zložite tako, da se bodo lahno prekrivale, in nanje položite pečeno meso. Potresite ga s timijanom, žajbljem in origanom. Previdno ga zavijte v slanino in zvitek povežite s kuhinjskim sukancem.



3 Zvitke položite v pekač in prilijte malo vode. Nato ga približno 12 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj.



4 Olupite korenje in ga zrežite na paličice. Očistite fižol in ga 1 do 2 minuti blanširajte v vreli vodi. V ponvi na olju popražite sesekljano čebulo, česen in mlado čebulo. Dodajte korenje in odcejen fižol in vse skupaj malo podušite. Začinite s soljo in poprom. Zvitek zrežite na rezine in ga postrezite z zelenjavo.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"