Če ne veste, kako bi presenetili goste, ima Liza rešitev ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g svinjske ribice
- sol, sveže mleti črni poper
- olje
- 10 rezin slanine
- 2–3 vejice timijana
- žajbljevi listi
- 2–3 vejice origana
- 2 korenčka
- 250 g stročjega fižola
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 2 mladi čebuli
Priprava:
1 Očistite meso in ga začinite s soljo in poprom. V ponvi segrejte olje in na njem meso z vseh strani rjavo zapecite.
2 Rezine slanine položite drugo zraven druge, tako da se bodo delno prekrivale, in nanje položite pečeno meso. Dodajte timijan, žajbelj in origano. Previdno zvijte in povežite s sukancem.
3 Zvitek dajte pekač, okoli prilijte malo vode in ga 12 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj.
4 Olupljeno korenje zrežite na paličice. Fižolu odrežite končke. Oboje 1 do 2 minuti blanširajte v vreli slani vodi. Po kuhanju odcedite in ohladite v ledeno hladni vodi. Na olju popražite sesekljano čebulo, česen in mlado čebulo. Dodajte odcejeno korenje in fižol ter zelenjavo malce popražite. Začinite jo s soljo in poprom. Meso zrežite na rezine in jih postrezite z zelenjavo.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem