Mešanica pečenega krompirja in paradižnikov, bo poskrbela za simfonijo v vaših ustih
Za 4 osebe potrebujete
- 600 g krompirja
- 4 žlice olja
- sol
- poper
- 600 g svinjskega fileja
- 500 g rdečih in rumenih češnjevih paradižnikov na latih
- 4 rezine slanine
- nekaj lističev žajblja
- 200 ml juhe
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Krompir oplaknite, ga oščetkajte in narežite na debelejše rezine. V skledi ga zmešajte z 2 žlicama olja ter začinite s soljo in poprom. Krompir nato porazdelite po velikem, plitvem pekaču in ga približno 15 minut pecite na drugi rešetki od spodaj.
Začinite svinjski file. V ponvi segrejte 2 žlici olja in na njem z vseh strani dobro popecite meso. Nato ga vzemite iz ponve. Paradižnike oplaknite, jih na hitro popecite v ponvi in začinite.
Slanino prerežite počez in z njo obložite file. Po 10 minutah peke ga skupaj s paradižniki in žajbljem položite v pekač. Prilijte juho in vse skupaj pecite še približno 15 minut. Po želji jed okrasite še z malo svežega žajblja.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 23 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?