Slastni in okusni zvitki ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 100 g olupljenih mandljev
- 1 bio pomarančo
- 4 žlice medu
- sol
- 3 vejice rožmarina
- 40 g drobtin
- 1 beljak
- sveže mleti poper
- 800 g svinjske ribice
- olivno olje za peko
Priprava:
1 Mandlje sesekljajte in jih stresite v skledo. Dodajte sok in nastrgano lupinico pomaranče, med, sol, iglice rožmarina in drobtine. Nato primešajte še sneg beljaka.
2 Meso po dolgem zarežite, vendar ne čisto do konca. Razprite ga, ga začinite s soljo in poprom ter po njem razporedite nadev. Meso zvijte, ga zavijte v folijo za živila in povežite z vrvico. Zvitek dajte v kozico vrele vode in ga pustite na nizki temperaturi lahno vreti 10 minut.
3 Meso vzemite iz vode, odstranite folijo in ga zrežite na 1 cm debele rezine. Nataknite jih na nabodala in jih z obeh strani popecite na vročem olju. Postrezite s pečeno zelenjavo.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "V vsakem žanru najdeš dobre in slabe pesmi." | Raiven