Aromatične mesne kroglice jo naredijo še bolj slastno
Za 4 osebe potrebujete
- 300 g govejih kosti
- 200 g kitajskega zelja
- 100 g redkve
- 1 šopek koriandra
- sol
- 9 strokov česna
- 100 ml arašidovega olja
- 6 čilijev
- 200 ml riževega kisa
- sladkor
- 300 g širokih riževih rezancev
- 400 g mletega mesa
- 80 g vloženega pak čoja
- 2 žlici sojine omake
- 8 mladih čebul
Priprava
Kosti oplaknite pod vročo vodo, jim prilijte 3 litre vode in jih zavrite. Zelenjavo očistite, zelje in redkev zrežite na večje kose in jih stresite h kostem. Koriander oplaknite in ga grobo sesekljajte. Juhi dodajte malce soli in 1 strok česna in jo pustite, da lahno vre približno 3 ure.
Olupite 6 strokov česna in jih popecite na olju. Za pripravo čili omake očistite čili in olupite še preostal česen. Oboje zelo drobno sesekljajte in primešajte še kis, olje in 1 ščepec sladkorja. Skuhajte testenine in jih odcedite. Mleto meso začinite in oblikujte kroglice. Juhi odstranite kosti in jo pretlačite s paličnim mešalnikom. Odmerite 2 litra in tekočino zavrite. Pak čoj zrežite na kocke in jih skupaj s sojino omako in kroglicami dodajte juhi. Pustite stati 4 minute. Mlado čebulo zrežite na obročke. Skupaj s testeninami in malce česnovega olja jih porazdelite po krožnikih. Dodajte mesne kroglice in juho. Zraven postrezite čili omako, z njo po želji začinite tudi juho in jo okrasite.
Čas priprave: približno 4 ure.
Na osebo: približno 790 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 62 g.