Okusi Tajske na krožniku ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 50 g riževih rezancev
- 1 šalotko • 1 cm ingverja
- 1 steblo limonske trave
- 1 strok česna
- 1 žlico olja
- 1 žličko koriandrovih semen
- 1 žlico ribje omake
- 200 ml kokosovega mleka
- 100 g lososovega fileta brez kože
- 1 pest mlade špinače
- 100 g kuhanih kozic
- 100 g stročjega graha
- 1 rdeč čili
- 2 limeti
- koriander za okrasitev
Priprava:
1 Riževe rezance dajte v skledo in jih prelijte s toplo vodo. Šalotko in ingver olupite in sesekljajte. Sesekljajte tudi olupljen česen, limonsko travo pa malce potolcite.
2 V kozici segrejte olje. Na njem zlato popražite šalotko in ingver. Nato dodajte strto steblo limonske trave, česen in koriandrova semena in vse skupaj malo popražite. Dodajte ribjo omako in kokosovo mleko ter vse skupaj zavrite. V juho dajte kocke lososa in jih kuhajte približno 5 minut.
3 Nato dodajte špinačo, kozice, stročji grah in sesekljan čili. Vse skupaj naj vre 2 minuti. Juho začinite z limetinim sokom.
4 Odcedite rezance in jih razporedite po skodelicah. Prilijte juho in jed okrasite s koriandrom.
Fotografija: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?