Tajska zelenjavna ponev

15. 3. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Tajska zelenjavna ponev (foto: Profimedia)
Profimedia

Zelenjava, pripravljena malce drugače ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g korenja
  • 2 rdeči čebuli
  • 5 strokov česna
  • 200 g brokolija
  • 200 g kitajskega zelja
  • 4 žlice olivnega olja
  • 150 g majhnih koruznih storžev
  • 150 g stročjega fižola
  • ribjo omako ali omako iz ostrig
  • sol
  • 1 žlico trsnega sladkorja

Priprava:

1 Olupite korenje, čebulo in česen. Čebulo zrežite na krhlje, česen na rezine, korenje pa na paličice. Očistite brokoli in ga razdelite na manjše brstiče. Zelje zrežite na rezance.

2 V večji ponvi segrejte olje in na njem najprej popražite korenje. Dodajte čebulo, česen, brokoli in stročji fižol ter vse skupaj dušite približno 15 minut.

3 Postopoma dodajte še zelje, jed začinite z ostrigovo ali ribjo omako, soljo in sladkorjem. Postrezite z vloženimi čiliji.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"