Zelenjava, pripravljena malce drugače ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g korenja
- 2 rdeči čebuli
- 5 strokov česna
- 200 g brokolija
- 200 g kitajskega zelja
- 4 žlice olivnega olja
- 150 g majhnih koruznih storžev
- 150 g stročjega fižola
- ribjo omako ali omako iz ostrig
- sol
- 1 žlico trsnega sladkorja
Priprava:
1 Olupite korenje, čebulo in česen. Čebulo zrežite na krhlje, česen na rezine, korenje pa na paličice. Očistite brokoli in ga razdelite na manjše brstiče. Zelje zrežite na rezance.
2 V večji ponvi segrejte olje in na njem najprej popražite korenje. Dodajte čebulo, česen, brokoli in stročji fižol ter vse skupaj dušite približno 15 minut.
3 Postopoma dodajte še zelje, jed začinite z ostrigovo ali ribjo omako, soljo in sladkorjem. Postrezite z vloženimi čiliji.
Foto: Profimedia