Preprosto pripravljeno pecivo z nežno kombinacijo smetane in pudinga bo vaša nova najljubša sladica!
Sestavine:
Za biskvit:
- 5 jajc
- 250 g sladkorja
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 100 ml olja
- 100 ml vrele vode
- 250 g moke
- 1 vrečka pecilnega praška
- 2 žlici kakava
Za kremo:
- 2 vrečki čokoladnega pudinga
- 3 žlice sladkorja
- 1 liter mleka
Za preliv:
- 500 g kisle smetane
- 2 žlic sladkorja
- 4 vrečke vanilijevega sladkorja
Priprava:
1. Najprej pripravite puding z mlekom in sladkorjem po navodilih na embalaži. Pripravljen puding odstavite in pokrijte s folijo.
2. Čas je za pripravo biskvita. Jajca, sladkor in vanilijev sladkor stepite. Dodajte olje in vročo vodo ter vse skupaj na hitro premešajte z električnim mešalnikom.
3. V ločeni posodi premešajte moko in pecilni prašek. Nato dobro pomešajte suhe in mokre sestavine, da se dobro povežejo.
4. Namastite pekač z višjim robom in vanj vlijte polovico pripravljene zmesi. Preostali polovici primešajte še kakav in jo nato prelijte po vrhu prve polovice.
5. S pudinga odstranite folijo in jo razporedite po vrhu biskvita. Vse skupaj pecite 45 - 50 minut pri temperaturi 180°C.
6. Medtem pripravite še preliv. Z električnim mešalnikom premešajte kislo smetano, sladkor in vanilijev sladkor.
7. Pečeno pecivo še toplo premažite s prelivom, nato pa počakajte da se vse skupaj ohladi in postrezite.
- Preberite tudi: Če ne veste, kaj pripraviti za kosilo: TU so hrustljave palačinke s sirom in špinačo, ki jih pripravite v trenutku!