TAKO pripravite najboljšo krompirjevo tortiljo!

28. 3. 2023
Deli
TAKO pripravite najboljšo krompirjevo tortiljo! (foto: Profimedia)
Profimedia

Preverite, kako enostavno pripraviti božansko špansko specialiteto.

Krompirjeva tortilja je priljubljena španska jed, ki smo jo pred kratkim lahko spoznali tudi v oddaji Masterchef.

Postrežemo jo lahko hladno ali toplo, kot prilogo ali prigrizek, obenem pa lahko eksperimentiramo z dodatki: dodamo lahko zelenjavo, slanino, različne začimbe ter druge dodatke, ki jed obogatijo.

Ste vedeli, da je v resnici zelo enostavna za pripravo? Preverite, kako poteka izdelava te španske specialitete.

Sestavine:
  • 6 krompirjev
  • 2 čebuli
  • 1 paprika
  • 6 jajc
  • 1 dl oljčnega olja
  • Sol, poper in peteršilj po okusu
Priprava:

1. Krompir olupite in narežite na tanke rezine. Čebulo drobno sesekljajte, papriko pa operite in narežite na kocke.

2. V ponvi segrejte olje in vanj stresite krompir. Po nekaj minutah dodajte še čebulo in papriko ter vse skupaj pecite toliko časa, da se krompir zmehča.

3. Vse skupaj stresite v cedilko, da odcedite olje, nekaj žlic slednjega pa shranite za nadaljno pečenje.

4. V večji skledi razžvrkljajte jajca in jim vmešajte krompirjevo mešanico ter začimbe po okusu. 

5. V ponvi ponovno segrejte shranjeno olje in nanj previdno vlijte jajčno zmes. Pecite približno 5 minut pri nižji temperaturi.

6. Ko jajca nekoliko zakrknejo in se tortilja lepo zapeče, jo obrnite in specite še na drugi strani, nato pa jo postrezite.

Morda bi vas zanimalo tudi: 

Razbijanje mitov o prehrani z Jernejem Ogrinom

V novi epizodi Aktivni podkasta je z nami Jernej Ogrin, mag. inž. prehrane, ki nam je zaupal, katere napake ljudje počnejo pri hujšanju in kako v svojo prehrano vpeljati spremembe, ki bodo prinesle dolgoročne rezultate.

Obenem pa smo skupaj razbili številne prehranske mite:

  • Je res, da zvečer ne smemo jesti sadja?
  • Je mikrovalovna pečica nevarna?
  • Je zajtrk res najpomembnejši obrok dneva?
  • Na kaj moramo biti pozorni, če hrano pripravljamo vnaprej?
  • So mlečni izdelki z manj maščobami v resnici še bolj škodljivi, od tistih običajnih? 
Oglejte si epizodo:

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"