Tako pripravite sočna rebrca

13. 8. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Tako pripravite sočna rebrca

Za prilogo pa krompir s paradižnikom in feto.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 4 žlice sojine omake
  • 4 žlice trsnega sladkorja 
  • 1 žličko sladke čili omake
  • 2 žlici limonovega soka
  • 150 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka
  • sol, poper
  • 1,5 kg rebrc
  • 400 g krompirja
  • 400 g paradižnika
  • 200 g feta sira 
  • 50 g posušenih paradižnikov 
  • nekaj vejic timijana
Priprava:

Zmešajte sojino omako, trsni sladkor, čili omako, pomarančni sok, sol in poper ter omako pustite lahno vreti približno 5 minut. Na koncu v njej 15 minut marinirajte meso. V tem času ga nekajkrat obrnite.

Odcejena rebrca na indirektni srednji temperaturi pecite 15 do 20 minut. Obrnite jih po 10 minutah peke. Nato jih pustite 5 do 10 minut počivati pod aluminijasto folijo.

Olupite krompir in ga tako kot oprane sveže paradižnike in feto zrežite na rezine. Suhe paradižnike sesekljajte. Timijanu potrgajte lističe. Namastite 4 kose aluminijaste folije. Po njih v slojih zložite paradižnike, krompir in feto. Potresite s poprom, sesekljanimi paradižniki, timijanom in limonovim sokom. Zavojčke zaprite in jih 10 minut pecite na žaru.

Na osebo: približno 820 kcal, beljakovine: 66 g, maščobe: 38 g, ogljikovi hidrati: 45 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?