Za prilogo pa krompir s paradižnikom in feto.
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 žlice sojine omake
- 4 žlice trsnega sladkorja
- 1 žličko sladke čili omake
- 2 žlici limonovega soka
- 150 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka
- sol, poper
- 1,5 kg rebrc
- 400 g krompirja
- 400 g paradižnika
- 200 g feta sira
- 50 g posušenih paradižnikov
- nekaj vejic timijana
Priprava:
Zmešajte sojino omako, trsni sladkor, čili omako, pomarančni sok, sol in poper ter omako pustite lahno vreti približno 5 minut. Na koncu v njej 15 minut marinirajte meso. V tem času ga nekajkrat obrnite.
Odcejena rebrca na indirektni srednji temperaturi pecite 15 do 20 minut. Obrnite jih po 10 minutah peke. Nato jih pustite 5 do 10 minut počivati pod aluminijasto folijo.
Olupite krompir in ga tako kot oprane sveže paradižnike in feto zrežite na rezine. Suhe paradižnike sesekljajte. Timijanu potrgajte lističe. Namastite 4 kose aluminijaste folije. Po njih v slojih zložite paradižnike, krompir in feto. Potresite s poprom, sesekljanimi paradižniki, timijanom in limonovim sokom. Zavojčke zaprite in jih 10 minut pecite na žaru.
Na osebo: približno 820 kcal, beljakovine: 66 g, maščobe: 38 g, ogljikovi hidrati: 45 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?