Kuhar kraljice Elizabete je umešana jajca vedno pripravil z dvema skrivnima sestavinama. Ste že slišali za takšno kombinacijo?
Med njenimi najljubšimi jedmi in prigrizki je bilo zagotovo čajno pecivo, rada si je privoščila ribe, mango in jagodno marmelado. Umešana jajca pa ji je kuhar vedno pripravljal z dvema skrivnima sestavinama.
Jajca sicer niso bila obvezni del zajtrka, postregli so jih le občasno – toda dodatki so bili kraljevsko okusni.
Umešana jajca, ki jih je kuhar pripravljal pokojni kraljici, so vključevala muškatni orešček in limono.
Mimogrede preverite še: Če se pogosto zbujate ob 3. uri zjutraj, se nemudoma posvetujte z zdravnikom
Se vam zdi kombinacija nenavadna?
Potem jih morate preizkusiti!
Tako jih je pripravljal kraljičin chef:
Tri jajca je zmešal z žlico mleka. Jajca je dobro stepel, preden jih je vlil segreto ponev, v kateri je stopil žlico masla. Pekel jih je na nižji temperaturi, da so jajca ostala puhasta. Tik preden so jajca popolnoma zakrknila, pa je vmešal še čajno žličko limoninega soka in ščepec muškatnega oreščka. Ko so bila jajca pečena, jih je še rahlo popopral, potresel z drobnjakom in takoj postregel njenemu veličanstvu.
Kaj je še jedla kraljica čez dan?
Kraljica Elizabeta je rada uživala ob skodelici čaja earl grey, ki je bil postrežen s čajnimi piškoti, še pišejo na strani Reader's Digest. Za zajtrk si je poleg jajc rada privoščila kosmiče, za kosilo in pogosto tudi večerjo je redno jedla ribe z dušeno zelenjavo – oboževala naj bi lososa – in si kot prigrizek privoščila sendviče. Ob čaju naj bi si z veseljem privoščila tudi čokoladno torto, po obrokih pa se je pogosto razvajala s sadjem, kot so bele breskve.
Preizkusite tudi te ...
Gresove kocke: brez peke do kremastega peciva, ki se mu ne boste mogli upreti (RECEPT)
Novo na Metroplay: “Vse, kar je za psiho preveč, nase prevzame telo” | Tomislav in Nina Senečić