Odlična jed na žlico, ki pogreje dušo in telo!
Sestavine:
- 40–50 dag na koščke narezane teletine
- 2–3 rdeči korenčki
- 1 čebula
- 1 žlica masti ali olja
- 1 žlica moke
- sol, poper, peteršilj, šetraj
- 2 jajci
- 1 žlica kisle smetane
- moka po potrebi
Postopek:
Koščke teletine operemo, damo v kozico in nanj nalijemo vodo ter postavimo na ogenj.
Korenček ostrgamo, narežemo na kolobarje in ga dodamo teletini, solimo ter dodamo šetraj. Medtem zarumenimo čebulo in moko, s tem, da naredimo svetlo prežganje, ga zalijemo in razkuhamo. Ko je meso mehko, dodamo prežganje in v juho še zakuhamo žličnike. Pokrijemo in kuhamo še nekaj minut, da so žličniki mehki. Po želji dodamo poper in peteršilj.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem