V listnatem testu s pršutom pata negra in jurčki s hrustljavim krompirjevim gnezdecem ter julienne zloženko
Sestavine za 4 osebe
- 80 dag telečjega fileja
- 16 rezin pršuta pata negra
- 20 dag jurčkov
- sol, poper
- 30 dag krompirja
- 1 korenje
- gomolj zelene
- rumena koleraba
- bučka
- por
- melancana
- belo vino
Priprava
Telečji file razrežemo na 4 enako velike kose, posolimo in na hitro popečemo z vseh strani. Jurčke narežemo na rezine in na olju, v katerem smo prej popekli teletino, popečemo še jurčke. Na desko najprej položimo rezine pršuta, potem približno po 3 rezine popečenih jurčkov, teletino in vse skupaj zavijemo. Nato zavijemo še v listnato testo in v pečici na 180 stopinj pečemo približno 15–20 minut, odvisno od tega, koliko pečeno teletino želimo. Narežemo in garniramo na krožnik.
Krompirjevo gnezdece
Krompir olupimo in na tanko naribamo. Napravimo kepico in previdno ocvremo v olju.
Zelenjavna zloženka
Zelenjavo očistimo in narežemo na tanke rezance. Na hitro jih popečemo na olivnem olju, posolimo in pokapamo z belim vinom. Melancano narežemo na rezine, posolimo in popečemo. Naredimo zloženko in garniramo na krožnik.
Novo na Metroplay: Če v svoj dan uvedete večerno raztezanje, boste naredili ogromno zase | LUŠTno je biti fit