Za ljubitelje mesnih jedi - Mediteran tudi na krožniku!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g teletine (pleče)
- 1 čebulo
- 3 žlice olivnega olja
- 2 stroka česna
- 2 žlici paradižnikove mezge
- sol, sveže mleti poper
- 300 ml zelenjavne juhe
- 40 ml brendija
- 1 rdečo in 1 rumeno papriko
- 150 g bučk
- 150 g jajčevca
- 100 g črnih in zelenih oliv
- 30 g mlade špinače
Priprava:
1 Očistite meso in ga zrežite na kocke. Olupite čebulo, jo sesekljajte in popražite na olju.
2 Ko se čebula obarva zlato, dodajte še meso in ga pecite 4 minute. Olupite česen in ga strite. Skupaj s paradižnikovo mezgo ga primešajte mesu in začinite s soljo in poprom. Prilijte juho in brendi in meso dušite približno 50 minut.
3 Očistite papriki, bučke in jajčevec in zelenjavo zrežite na majhne kocke. Skupaj z olivami jih primešajte mesu in jed kuhajte še 10 minut. Na koncu dodajte oplaknjene liste mlade špinače.
Foto: Profimedia