Teletina po mediteransko

12. 7. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Teletina po mediteransko (foto: Profimedia)
Profimedia

Za ljubitelje mesnih jedi - Mediteran tudi na krožniku!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g teletine (pleče)
  • 1 čebulo
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • sol, sveže mleti poper
  • 300 ml zelenjavne juhe
  • 40 ml brendija
  • 1 rdečo in 1 rumeno papriko
  • 150 g bučk
  • 150 g jajčevca
  • 100 g črnih in zelenih oliv
  • 30 g mlade špinače

Priprava:

1 Očistite meso in ga zrežite na kocke. Olupite čebulo, jo sesekljajte in popražite na olju.

2 Ko se čebula obarva zlato, dodajte še meso in ga pecite 4 minute. Olupite česen in ga strite. Skupaj s paradižnikovo mezgo ga primešajte mesu in začinite s soljo in poprom. Prilijte juho in brendi in meso dušite približno 50 minut.

3 Očistite papriki, bučke in jajčevec in zelenjavo zrežite na majhne kocke. Skupaj z olivami jih primešajte mesu in jed kuhajte še 10 minut. Na koncu dodajte oplaknjene liste mlade špinače.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa