S pehtranom v hrustljavi srajčki s hruškovo kremo, pistacijo in bučnimi solzicam
Sestavine za 4 osebe
- 30 dag gosjih jeter
- 5 dag masla
- manjša čebula
- laneno seme
- vejica svežega pehtrana
- oluščene pistacije
- sezam
- bučna semena
- bučno olje
Priprava
Čebulo grobo sesekljamo in prepražimo na maslu, dodamo gosja jetra, začinimo z listki svežega pehtrana, soljo in poprom. Pokrito dušimo, da se jetrca lepo razpustijo. Še vroče pretlačimo in vlijemo v modelček ter postavimo v hladilnik, da se terina strdi. Narežemo na rezine in povaljamo v semenih. Na krožnik podlijemo hruškino kremo, poleg položimo terino, pokapamo z bučnim oljem in potresemo s prepraženo pistacijo.
Hruškina krema
- Srednje velika hruška
- 0,2 dl sladke smetane
- žlička medu
Hruško očistimo in na hitro na maslu posotiramo. Začinimo z žličko medu, prilijemo sladko smetano in s paličnim mešalnikom pretlačimo v gladko kremo. Ohladimo.