Slastne in sveže kumare v odlični kombinaciji s testeninami
Sestavine za 4 osebe
- 500 g majhne bele čebule (ali druge sorte sladkastega okusa)
- 6 žlic oljčnega olja
- grobo sol
- strt črni poper
- 400 g testenin (durum)
- 1 ozko kumaro, zrezano na tanke rezine
- 5 žlic vinskega kisa
- 4 žlice drobno sesekljanih zelišč (peteršilj, bazilika, meta, pehtran)
Priprava
Čebulo olupite in jo zrežite na 4 do 5 mm debele rezine ter te razdelite na posamezne obročke. Pečico segrejte na 200 °C in v zgornjo tretjino pečice potisnite rešetko. Večji pekač premažite z 1 žlico olja, po njem razporedite čebulo in jo nakapajte z 2 žlicama olja. Enakomerno jo začinite s soljo in poprom ter jo pecite približno 10 minut, da se obarva lepo zlato. Nato jo obrnite in jo popecite še z druge strani. Med tem zavrite večjo količino vrele slane vode in v njej al dente skuhajte testenine. Po koncu kuhanja jih odcedite.
V ponvi segrejte preostalo olje, nanj stresite kumare in testenine ter vse skupaj nakapajte s kisom. Potresite z zelišči, jed začinite s soljo in poprom ter vse skupaj premešajte. Na koncu po jedi potresite še čebulo.
Namig: čebulne obročke lahko daste v plastično posodo s pokrovom ali pa vrečko, dodate olje in pretresete. Tako bo olje lepo prekrilo čebulo.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 89 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?