Slastna, hrustljavo zapečena mešanica
Za 4 osebe potrebujete
- 1 bučo (približno 1 kg)
- 4 žlice oljčnega olja
- sol, poper
- 2 rdeči čebuli
- 400 g srednje velikih testenin v obliki školjk (lahko pa tudi peresnike)
- 2 stroka česna
- 10 vejic žajblja
- 70 g naribanega parmezana
- 50 g drobtin
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Bučo prepolovite, odstranite semena, jo olupite in jo zrežite na večje kose. Porazdelite jih po pekaču, nakapajte z 2 žlicama oljčnega olja in jih začinite s soljo in poprom. Bučo pecite v pečici približno 40 minut.
V vmesnem času olupite čebuli, ju zrežite na krhlje in jih po 20 minutah peke stresite v pekač. Testenine skuhajte v večji količini vrele slane vode po navodilih z embalaže. Po koncu kuhanja jih odcedite.
Olupite česen in ga zrežite na rezine. Žajbelj oplaknite, ga osušite in lističe zrežite na drobne koščke. Vse skupaj zmešajte s testeninami in bučo. Stresite v model za narastke. Zmešajte parmezan in drobtine ter mešanico enakomerno potresite po testeninah. V pečici jih pecite še 10 minut, dokler se ne začne sir topiti.
Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.
Na osebo: približno 580 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 82 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe