Testenine s pečeno zelenjavo

16. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Testenine s pečeno zelenjavo (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Slastna, hrustljavo zapečena mešanica

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 bučo (približno 1 kg)
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol, poper
  • 2 rdeči čebuli
  • 400 g srednje velikih testenin v obliki školjk (lahko pa tudi peresnike)
  • 2 stroka česna
  • 10 vejic žajblja
  • 70 g naribanega parmezana
  • 50 g drobtin

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Bučo prepolovite, odstranite semena, jo olupite in jo zrežite na večje kose. Porazdelite jih po pekaču, nakapajte z 2 žlicama oljčnega olja in jih začinite s soljo in poprom. Bučo pecite v pečici približno 40 minut.

V vmesnem času olupite čebuli, ju zrežite na krhlje in jih po 20 minutah peke stresite v pekač. Testenine skuhajte v večji količini vrele slane vode po navodilih z embalaže. Po koncu kuhanja jih odcedite.

Po številnih težavah Evrovizije odstopil izvršni direktor tekmovanja

Olupite česen in ga zrežite na rezine. Žajbelj oplaknite, ga osušite in lističe zrežite na drobne koščke. Vse skupaj zmešajte s testeninami in bučo. Stresite v model za narastke. Zmešajte parmezan in drobtine ter mešanico enakomerno potresite po testeninah. V pečici jih pecite še 10 minut, dokler se ne začne sir topiti.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.

Na osebo: približno 580 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 82 g.