Sicilijanski pesto je rahlo pikantna mešanica, ki se izvrstno poda h kosilu ali večerji. Seveda s kozarcem vina
Za 4 osebe potrebujete
- 400 g špagetov ali drugih testenin
- 1 žlico oljčnega olja
- 1 klobaso s papriko
- 1 srednje veliko čebulo
- 1 rumeno in 1 rdečo papriko
- 100 g domačega sicilijanskega pesta (recept za domač pesto)
- 1 žlico svežega origana
Priprava
Testenine skuhajte po navodilih z embalaže v obilici vrele slane vode.
Klobaso zrežite na rezine, čebulo na kose, očiščeno papriko pa na trakove. V ponev zlijte oljčno olje in na njem približno 2 minuti pecite klobase. Dodajte še čebulo in papriko in vse skupaj pecite še nadaljnje 3 minute.
Testenine odcedite in jih oplaknite pod vročo vodo. Nato jim primešajte pesto. Na koncu dodajte še mešanico s klobaso. Po krožnikih porazdelite posamezne porcije in testenine potresite z origanom.
Namig
Pesto lahko uporabite na različne načine. Lahko ga na primer namažete tudi na popečene rezine čabat, primešate testeninam s tunino in stročjim fižolom ali pa pa postrežete kot pomako h pečenim jagnječjim klobasicam.
Čas priprave: približno 20 minut.
Na osebo približno 540 kcal, beljakovine: 18 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 86 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija