Testenine z beluši

30. 6. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Testenine z beluši

Hrustljavo, sveže in nadvse slastno.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 kg zelenih belušev
  • 30 g rukole
  • 1 strok česna
  • 50 g pinjol
  • 300 g peresnikov
  • sol in poper
  • 4 žlice olivnega olja
  • 50 g masla
  • posušen čili
  • 50 g parmezana (v kosu)
Priprava:

Beluše operite, olupite spodnje tretjine ter po potrebi odstranite olesenele končke. Stebla poševno zrežite na rezine. Rukolo oplaknite in jo otresite do suhega. Odstranite trda stebla in lističe grobo sesekljajte. Česen olupite in ga zrežite na drobne kocke.

Pinjole popražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe. Ohladijo naj se na krožniku. Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju jih odcedite.

Kose belušev med obračanjem dobro popecite na vročem olju. Začinite jih s soljo in poprom ter jih vzemite ven. Stopite maslo. Nanj stresite beluše, česen, testenine in pinjole ter vse skupaj segrejte. Začinite s soljo, poprom ter strtim čilijem. Potresite z rukolo. Povrhu nastrgajte ostružke parmezana.

Na osebo: približno 680 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati 65 g.

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa