Klasična jed, ki vedno navduši!
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 korenčka
- 200 g zelene
- 2 čebuli
- 1 strok česna
- 4 žlice olivnega olja
- 500 g mlete govedine
- 500 ml rdečega vina
- 500 g paradižnikov (pločevinka)
- sol, sveže mleti poper
- nekaj vejic svežega timijana
- 4 lovorjeve liste
- 300 g testenin
- parmezan
Priprava:
1 Olupite korenje in zeleno ter ju zrežite na kocke. Olupite čebulo in česen in oboje drobno sesekljajte. Zelenjavo stresite na vroče olje in jo malce podušite.
2 Nato dodajte mleto meso in ga drobljivo popecite. Postopoma prilijte rdeče vino in omako premešajte.
3 Na koncu primešajte še paradižnike in jih zavrite. Omako začinite s soljo, poprom, timijanom in lovorjevimi listi ter jo na zmerni temperaturi kuhajte približno 70 minut.
4 V tem času po navodilih z embalaže skuhajte testenine. Po kuhanju jih odcedite, razporedite po krožnikih, prelijte z omako in potresite s sirom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?