Testenine z mesnimi kroglicami

15. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Testenine z mesnimi kroglicami (foto: foodstock photo)
foodstock photo

Za velike in male uživače

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 6 vejic peteršilja
  • 500 g paradižnikov
  • 500 g govejega mletega mesa
  • 1 jajce
  • sol, poper
  • 30 g moke
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 400 g rezancev
  • 50 g grobo nastrganega parmezana

Priprava

Čebulo olupite in jo zrežite na drobne kocke. Peteršilj drobno sesekljajte. Paradižnikom odrežite zametke pecljev, jih za 30 sekund pustite stati v vreli vodi, nato jih oblijte z ledno hladno in jih olupite. Odstranite še semenje in jih zrežite na kocke.

Meso zmešajte s polovico čebule in peteršilja, dodajte jajce in začimbe ter zmes dobro pregnetite. Oblikujte majhne kroglice in jih povaljajte v moki.

V ponvi segrejte olje in na njem z vseh strani približno 10 minut pecite kroglice, da se obarvajo lahno rjavo. V vmesnem času po navodilih z embalaže al dente skuhajte testenine. Po kuhanju jih dobro odcedite.

Psa je pičila čebela, njegova reakcija nasmejala ves splet

Mesnim kroglicam dodajte preostalo čebulo in jo malce podušite, primešajte še paradižnike in pustite, da vse skupaj lahno vre približno 5 minut. Začinite s soljo in poprom. Testenine postrezite z omako in jih potresite s peteršiljem in parmezanom.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 780 kcal, beljakovine: 44 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 77 g.