Za velike in male uživače
Za 4 osebe potrebujete
- 1 čebulo
- 6 vejic peteršilja
- 500 g paradižnikov
- 500 g govejega mletega mesa
- 1 jajce
- sol, poper
- 30 g moke
- 2 žlici oljčnega olja
- 400 g rezancev
- 50 g grobo nastrganega parmezana
Priprava
Čebulo olupite in jo zrežite na drobne kocke. Peteršilj drobno sesekljajte. Paradižnikom odrežite zametke pecljev, jih za 30 sekund pustite stati v vreli vodi, nato jih oblijte z ledno hladno in jih olupite. Odstranite še semenje in jih zrežite na kocke.
Meso zmešajte s polovico čebule in peteršilja, dodajte jajce in začimbe ter zmes dobro pregnetite. Oblikujte majhne kroglice in jih povaljajte v moki.
V ponvi segrejte olje in na njem z vseh strani približno 10 minut pecite kroglice, da se obarvajo lahno rjavo. V vmesnem času po navodilih z embalaže al dente skuhajte testenine. Po kuhanju jih dobro odcedite.
Mesnim kroglicam dodajte preostalo čebulo in jo malce podušite, primešajte še paradižnike in pustite, da vse skupaj lahno vre približno 5 minut. Začinite s soljo in poprom. Testenine postrezite z omako in jih potresite s peteršiljem in parmezanom.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 780 kcal, beljakovine: 44 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 77 g.
Novo na Metroplay: "Za vadbo ni nikoli prepozno." | Meliora Life Studio