Jed je odlična za vegetarijance
Za 4 osebe potrebujete
- 2 žlici masla
- 2 stroka česna
- 120 g sveže oluščene rdeče leče
- 2 lovorjeva lista
- 500 ml zelenjavne juhe
- 1 žajbljevo vejico
- olje
- sol
- poper
- 500 g testenin metuljčkov
- parmezan
Priprava
Česen olupite in ga drobno sesekljajte. V ponvi segrejte maslo in na njem stekleno popražite česen. Dodajte lečo, lovorjeva lista in juho ter vse skupaj začinite s soljo in poprom. Zavrite in ob občasnem mešanju pustite, da lahno vre približno 10 minut. Lovorjeva lista vzemite iz omake in jo pretlačite s paličnim mešalnikom.
Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode.
Na vročem olju popecite žajbljeve lističe, jih vzemite iz ponve in jih odcedite na papirnati brisači.
Testenine odcedite in jih zmešajte z omako. Porazdelite jih po krožnikih in jih potresite z nastrganim parmezanom in popraženimi lističi žajblja. Po želji poprašite še s čilijem.
Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo: približno 680 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 113 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem