Odličen narastek za vegetarijance!
Za 3 osebe potrebujete
• 200 g kratkih testenin (na primer tortiglioni)
• sol
• 1 čebulo
• 1 strok česna
• 2 korenčka
• 100 g gomolja zelene
• 1 steblo pora
• 2 žlici olivnega olja
• poper
• 1 žlico paradižnikove mezge
• 400 g paradižnika v kosih (iz pločevinke)
• 70 g naribanega parmezana
• 200 g smetane
• 4 žlice sesekljanega peteršilja
Priprava
Testenine skuhajte al dente v vreli osoljeni vodi. Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Korenje in zeleno olupite, por očistite in vso zelenjavo na drobno sesekljajte. Skupaj s čebulo in česnom jo na olju pražite približno 5 minut. Dodajte paradižnikovo mezgo in paradižnik iz pločevinke ter omako kuhajte še 5 minut.
Sir naribajte in ga polovico zmešajte s kislo smetano. Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200). Testenine odcedite in jih skupaj z omako in polovico peteršilja razporedite po pekaču za narastke. Narastek pokapljajte s kislo smetano in ga posujte s preostalim sirom. V pečici ga pecite od 15 do 20 minut in posujte s preostalim peteršiljem.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na kos: približno 620 kcal, beljakovine: 23 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 64 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?