Testeninski narastek z zelenjavo

28. 4. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Testeninski narastek z zelenjavo

Odličen narastek za vegetarijance!

Za 3 osebe potrebujete

• 200 g kratkih testenin (na primer tortiglioni)

• sol

• 1 čebulo

• 1 strok česna

• 2 korenčka

• 100 g gomolja zelene

• 1 steblo pora

• 2 žlici olivnega olja

• poper

• 1 žlico paradižnikove mezge

• 400 g paradižnika v kosih (iz pločevinke)

• 70 g naribanega parmezana

• 200 g smetane

• 4 žlice sesekljanega peteršilja

Priprava

Testenine skuhajte al dente v vreli osoljeni vodi. Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Korenje in zeleno olupite, por očistite in vso zelenjavo na drobno sesekljajte. Skupaj s čebulo in česnom jo na olju pražite približno 5 minut. Dodajte paradižnikovo mezgo in paradižnik iz pločevinke ter omako kuhajte še 5 minut.

Sir naribajte in ga polovico zmešajte s kislo smetano. Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200). Testenine odcedite in jih skupaj z omako in polovico peteršilja razporedite po pekaču za narastke. Narastek pokapljajte s kislo smetano in ga posujte s preostalim sirom. V pečici ga pecite od 15 do 20 minut in posujte s preostalim peteršiljem.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na kos: približno 620 kcal, beljakovine: 23 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 64 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?