Slastni nadev!
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 čebuli
- olivno olje
- 8 strokov česna
- 400 g mlete svinjine
- 50 g paradižnikove mezge
- 200 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 1 rumeno papriko
- 1 rdeč čili
- sol, sveže mleti črni poper
- trsni sladkor
- 8 rezin kruha
- 1 mlado čebulo
- 100 g nastrganega sira
Priprava:
1 Čebuli olupite, ju drobno sesekljajte in stekleno popražite na segretem olju. Dodajte 4 stroke sesekljanega česna in jih pražite 5 minut. Nato dodajte še mleto meso in ga med mešanjem pražite 5 minut.
2 Primešajte paradižnikovo mezgo, koščke paradižnikov, sesekljano rumeno papriko in kolesca čilija (nekaj jih prihranite za okrasitev). Vse skupaj naj lahno vre 15 minut, občasno premešajte.
3 V teflonski ponvi zlato popecite rezine kruha. Natrite jih s preostalimi stroki česna in jih nežno solite.
4 Očistite mlado čebulo in jo zrežite na kolesca. Nekaj je prihranite za konec, drugo pa primešajte mletemu mesu. Mešanico razporedite po kruhu in potresite z nastrganim sirom in okrasite s čilijem in mlado čebulo.