Tako v hipu pripravite slastno in kremasto torto brez jajc in mleka.
Ta kremasta torta brez peke je izjemno priljubljena po vsem svetu. Priprava je otročje lahka, recept pa je brez jajc in mleka. Sestavlja jo osnova iz mletih lešnikov in piškotov, dodatno pa jo bogatita še dva različna kremna sloja – eden z belo in drugi s temno čokolado. Vmes je še plast celih piškotov, ki povežejo vse okuse v popolno sladico.
Sestavine:
Za osnovo:
- 250 g mletih piškotov po okusu
- 100 g mletih praženih lešnikov
- 100 g stopljenega margarine
- 100 g sladkorja v prahu
- 200 ml pomarančnega soka
Za kremna sloja:
- 1 l sojinega mleka
- 160 g vanilijevega pudinga
- 6 žlic sladkorja
- 200 ml vode
- 150 g margarine
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 vrečka šlag pene
- 50–60 ml hladne mineralne ali navadne vode
- 200 g bele čokolade
- 100 g temne čokolade
Dodatno:
- 150 g celih piškotov
- Poljubna dekoracija
Priprava:
- Najprej skuhajte puding. Sojino mleko segrejte do vretja. V ločeni posodi gladko zmešajte puding v prahu, sladkor in vodo. Mešanico vlijte v vrelo mleko in med stalnim mešanjem kuhajte, dokler se ne zgosti. Odstavite z ognja, pokrijte s folijo in pustite, da se ohladi.
- Medtem ko se puding hladi, pripravite osnovo. Zmešajte mlete kekse, mlete lešnike, sladkor v prahu, stopljen margarino in pomarančni sok. Vse skupaj dobro premešajte, da nastane enotna masa. V tortni obroč premera 26 cm, postavljen na pladenj, razporedite maso, jo poravnajte in postavite v hladilnik.
- Ohlajen puding stepite, posebej pa penasto zmešajte margarino s sladkorjem v prahu. Nato postopoma dodajajte puding in vse skupaj še enkrat dobro stepite. Šlag peno posebej stepite z vodo in ga vmešajte v kremo.
- Zmes razdelite na dva dela: v enega vmešajte stopljeno belo čokolado, v drugega pa temno. Vsako kremo dobro premešajte.
- Na osnovo najprej razporedite enega izmed krem. Po njem položite plast celih piškotov. Nato nanesite še drugo kremo.
- Torto postavite v hladilnik nekaj ur, da se ohladi. Lahko jo pustite tudi čez noč.
- Ohlajeno torto postrezite. Dober tek!
Vir: krstarica.com