Lepo sočna z mandljevim dnom
Za 16 kosov potrebujete
- 120 g kuverture
- 60 g masla
- 4 jajca (ločene beljake od rumenjakov)
- 100 g sladkorja
- 75 g moke
- 50 g jedilnega škroba
- 40 g mletih mandljev
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlico praška za ekspreso (instant)
- 500 g smetane
- 2 ½ zavitka utrjevalca smetane
- 100 ml jajčnega likerja
- 50 g čokoladnih ostružkov
Priprava
Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). Čokolado sesekljajte in jo z maslom stopite nad toplo vodno kopeljo in mešanico nato malce ohladite. Iz beljakov stepite trd sneg. Rumenjake penasto stepite z 80 g sladkorja in nato primešajte še čokolado. Dodajte še sneg beljakov. Zmešajte moko, škrob, mandlje, pecilni prašek in prašek za ekspreso in vse skupaj primešajte testu. Prelijte v tortni model (premera 26 cm), obložen s papirjem za peko, in ga pecite 30–40 minut.
Smetani dodajte utrjevalec smetane in 20 g sladkorja ter jo čvrsto stepite. Torto z vseh strani premažite z dvema tretjinama smetane. Preostalo smetano nabrizgajte v kupčkih na površino torte. Po torti prelijte jajčni liker in jo okrasite s čokoladnimi ostružki in marcipanovimi kroglicami.
Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.
Na kos: približno 280 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 21 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija